Ob vsakem obisku spletne strani www.msaplatform.si se na spletnem strežniku ponudnika gostovanja avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika. Na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran www.msaplatform.si se beležijo podatki o obisku spletnih strani, in sicer IP naslov obiskovalcev, verzija brskalnika, datum in ura ter podatek o ponovni povezavi. 

Podjetje RADIAN d.o.o. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki. Pogodbeni obdelovalec (ponudnik gostovanja spletnega strežnika) osebne podatke obdeluje samo za namen zagotavljanja storitve vzdrževanja spletnega mesta na naslovu www.msaplatform.si.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled naše spletne strani, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo sledenje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. 

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete. Vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije s spletnim mestom www.msaplatform.si.

V tem primeru spletno mesto www.msaplatform.si v vašem brskalniku ne bo naložilo nobenega trajnega piškotka razen lastnih piškotkov, s katerimi analiziramo obiskanost spletnega mesta. S tem pa vam ne bomo mogli zagotoviti, da boste lahko spletno mesto uporabljali v celoti. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika.

Piškotki nam omogočajo, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta www.msaplatform.si, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Konkretni primeri uporabe piškotkov

Katere piškotke uporabljamo?

Piškotek PHPSESSID

Piškotek, ustvarjen s programi, ki temeljijo na jeziku PHP. To je identifikator splošnega namena, ki se uporablja za vzdrževanje spremenljivk uporabniške seje. 

 

Piškotek PH_HPXY_CHECK

Uporablja se za odkrivanje in preprečevanje napadov na spletno stran. 

 

Piškotki _ga in _gid

Pomembna sta za posodobitev Google Analytics. Se uporabljata za razlikovanje obiskovalcev z dodelitvijo naključno ustvarjene številke kot identifikator stranke. Vključena je v vsako zahtevo podstrani na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih in sejah za poročila o analitiki spletnih mest. Razlikujeta se po tem, da piškotek _ga je aktiven 2 leti, piškotek _gid je pa 24 ur.

 

Piškotek 1_P JAR

Bistveni piškotek, ki ga uporablja Google Analytics za zbiranje statističnih podatkov o spletnih mestih in sledenje stopnjam konverzije. 

 

Piškotek OTZ

Bistveni piškotek, ki ga uporablja Google Analytics in ponuja zbirno analizo obiskovalcev spletnega mesta. 

 

Piškotki __Secure-3PSIDCC, __Secure-3PSID, SAPISID, APISID, SID, SIDCC, SSID, HSID, NID

Bistveni piškotki, ki jih uporablja Google reCAPTCHA za namene sledenja aktivnosti uporabnika v zadnjih dneh in ugotavljanja, ali je resnična oseba ali robot. Tehnologija ob obisku spletnega mesta takoj ugotovi, kdo izpolnjuje kontaktni obrazec, in zaščiti lastnika spletne strani pred neželenimi sporočili (spam).

 

Piškotek CONSENT

Bistveni piškotek, ki ga uporablja Google reCAPTCHA. Vsebuje informacije o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto, in kakršen koli oglas, ki ga je morda videl pred obiskom naše spletne strani.

Katere tehnologije in orodja uporabljamo?

 

S piškotki in Google orodji ni mogoče izvajati programov ali okužiti računalnika z virusi. Uporaba teh nam ne omogoča nikakršnega dostopa do vaše naprave ali osebnih podatkov.

RADIAN d.o.o. se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varovalo podatke in zasebnost obiskovalcev spletne strani. Da bi preprečiti nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohraniti nedotakljivost osebnih podatkov in zagotoviti njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. 

 

Podrobne informacije o piškotkih in njihovih nastavitvah preberite v uradnem članku Google Support. Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi s pogoji uporabe piškotkov na spletnem mestu www.msaplatform.si nam lahko pišete na spodaj navedene kontakte:

RADIAN, svetovanje d.o.o.
Podsmreka 3d, 1356 Dobrova
ali na e-mail: info@msaplatform.si

Zahvaljujemo se za izpolnjen obrazec.
Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Ok